/
352 Views0

Przedstawiam wam hit lata: babeczki o niesamowicie orzeźwiającym i niemniej uzależniającym smaku, które dodatkowo są niebywale zdrowe.

Czego potrzebujesz:

  • 100 g szpinaku baby (solidną garść)
  • 2 jaja
  • 250 g mąki jaglanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g ksylitolu lub innego dosładzacza
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 jabłka
  • 1 cytryna

Syrop cytrynowy: sok z cytryny i sproszkowany na puder erytrol, ksylitol, stewia lub w ostateczności odrobina cukru pudru- mieszamy i polewamy odrobiną każdą babeczkę

Jak to się robi:

W blenderze miksujemy szpinak, jogurt i olej kokosowy, aż do uzyskania kremowej masy, którą przekładamy do miski. Wbijamy jajka, mąkę, proszek, starte jabłka, otartą skórkę  cytryny i słodzidło. Całość mieszamy rózgą, do momentu połączenia się składników. Rozkładamy ciasto do foremek i pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Po przestudzeniu muffinki są lekko wilgotne, a dodatkowo polane syropem cytrynowym gwarantują niezapomniane wrażenia smakowe.

Najczęściej odwiedzane

Czy odchudzanie jest życia warte- zastrzyk odchudzający

Dzisiejszy wpis będzie inny od tych, które wrzucam zazwyczaj. Poruszę w nim poniekąd kwestię systemu wartości, choć pisać będę o leku na odchudzanie. Zapraszam do poczytania. Odchudzający zastrzyk               Ze względu na swój zawód staram się być na bieżąco z

Czytaj więcej >>
19,572 Views0
zaburzenia dżywiania psychodietetyk
Klasyfikacja i ocena zaburzeń odżywiania

Poniższy wpis, jest przygotowanym przeze mnie zbiorem informacji, na temat fachowej oceny problemów z odżywianiem. Zaznaczam (jak zawsze 🙂 ), że nawet najbardziej błahy w naszej ocenie problem z jedzeniem, wymaga konsultacji, ponieważ kontakt ze specjalistą pozwoli określić skalę problemu

Czytaj więcej >>
13,444 Views0
Fit ciasto z truskawkami i kruszonką

Truskawki Lato w pełni, a stragany z truskawkami stoją na każdym rogu. Te pyszne owoce jagodowe mają niewiele kalorii, za to stanowią bogactwo witamin i antyoksydantów. Znajdziesz w nich witaminę C, niacynę, tiaminę oraz witaminę E. Dzięki zawartości flawonoidów wpływają

Czytaj więcej >>
6,389 Views0

Zostaw komentarz:

Emilia Kozłowska - ZnanyLekarz.pl